0item(s)

Nu ai niciun produs în coșul de cumpărături

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Istoria comunităților evreiești din Dej, Beclean, Târgu Lăpuș, Reteag, Ileanda și împrejurimile acestora Istoria comunităților evreiești din Dej, Beclean, Târgu Lăpuș, Reteag, Ileanda și împrejurimile acestora

Istoria comunităților evreiești din Dej, Beclean, Târgu Lăpuș, Reteag, Ileanda și împrejurimile acestora

AUTOR: Zoltan Singer

Fii primul care evaluează acest produs.

63,00 lei
Preț în valută
USD: 13.71
EUR: 13.01

Disponibilitate: Stoc limitat

An apariție 2017
Nr. pagini 722
ISBN 978-973-630-389-0
Editură Hasefer
Format 17 x 24,5 cm
Copertă cartonată

Detalii

„După aproape doi ani de muncă forțată în Ucraina, m-am întors la Dej în primăvara anului 1944, iar după alte două săptămâni îi duceam deja de mână pe cei doi fii ai mei în ghetoul dejean, de unde am fost deportați împreună cu toată familia. Mama, soția mea împreună cu cei doi fii ai noștri și cu cei doi frați ai mei au pierit în camerele de gazare.
M-am reîntors singur din deportare, în vara anului 1945. Atunci mi-am luat un angajament puternic: să nu las ca amintirile trecutului să se estompeze în memoria mea. Am decis ca misiunea vieții mele să fie crearea unui monument întru veșnica amintire a martirilor noștri și imortalizarea, într-un volum memorial, a istoriei și a pieirii tragice a evreimii orașului meu natal.
Mi-am realizat primul obiectiv, odată cu inițierea sculpturii memoriale - ilustrată pe coperta prezentului volum - și, după un an de muncă intensă și grele încercări, am dezvelit monumentul în piața din fața sinagogii dejene, la 17 iulie 1947, cu ocazia împlinirii a trei ani de deportare (...), ca memento veșnic pentru generațiile următoare.”
Zoltan Singer

Scrie propria ta recenzie

Cum evaluezi acest produs? *

Valoarea generală a produsului