0item(s)

Nu ai niciun produs în coșul de cumpărături

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Universul în comuniune. Către o sinteză neopatristică a teologiei și științei Universul în comuniune. Către o sinteză neopatristică a teologiei și științei

Universul în comuniune. Către o sinteză neopatristică a teologiei și științei

COLECȚIA: Știință și Religie

AUTOR: Alexei Nesteruk

Fii primul care evaluează acest produs.

29,00 lei
Preț în valută
USD: 7.33
EUR: 5.97

Disponibilitate: Stoc limitat

Colecție Știință și Religie
Titlu original The Universe as Communion
Traducere de Mihai-Silviu Chirilă
An apariție 2009
Nr. pagini 430
ISBN 978-973-669-833-0
Editură Curtea Veche
Format 13 x 20 cm
Copertă paperback

Detalii

Motivația prezentei lucrări este de a lua în considerare dialogul între teologie și știință în cadrul analizei fenomenologice pentru a înțelege amai departe sensul continuei întrupări a spiritului uman în lume prin credință, cunoaștere și tehnologie. Rămânând fidel tradiției și teologiei vii ale Părinților Bisericii și punând învățăturile lor într-o nouă lumină, întregul proiect capătă caracteristicile unei noi sinteze între convingerile teologice premoderne și metodologia filosofică postmodernă de însușire a ideilor științifice.

Scopul cărții nu este investigarea realităților, ci căutarea căilor de manifestare ale fințării-în-lume, prin studierea relației dintre teologie și știință. Aceste căi sunt posibilități existențiale ce semnifică nu potențe abstracte ale experienței, ci viața în concretețea ei istorică.

Atitudinea de a pune în legătură cunoștințele științifice contemporane cu teologia eclezială nu este rezultatul unei curiozități academice, ci al unei necesități existențiale de adaptare la condițiile aflate într-o rapidă schimbare datorită avansului științific și tehnologic. idealul responsabilității pentru întreaga creație naturală, susținut atât de către Părinți Bisericii creștine, trebuie repus în drepturi în cadrul progresului general al omenirii, care este, prin vocația sa, în centrul reației, între univers și Dumnezeu.

Alexei Nesteruk este lector la Universitatea Portsmouth din Marea Britanie și profesor invitat la Colegiul Biblic Teologic Sf. Andrei din Moscova. Are o activitate prodigioasă de cercetare în domeniile științei, teologiei și filosofiei științei. Este interesat în mod deosebit de dialogul dintre știință și religie, ca și de cel dintre tradiția răsăriteană și cea occidentală. A scris numeroase lucrări pe această temă, cele mai importante fiind cea de față și Light from the East: Theology, Science and the Eastern Orthodox Tradition

Scrie propria ta recenzie

Cum evaluezi acest produs? *

Valoarea generală a produsului