0item(s)

Nu ai niciun produs în coșul de cumpărături

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Știință dragoste credință. Convorbiri cu patrologi europeni Știință dragoste credință. Convorbiri cu patrologi europeni

Știință dragoste credință. Convorbiri cu patrologi europeni

COLECȚIA: Știință și Religie

AUTOR: Cristian Bădiliță

21,00 lei
Preț în valută
USD: 5.09
EUR: 4.32

Disponibilitate: Stoc limitat

Colecție Știință și Religie
An apariție 2008
Nr. pagini 310
ISBN 978-973-669-608-4
Editură Curtea Veche
Format 13 x 20 cm
Copertă paperback

Detalii

Știință dragoste credință este o carte de convorbiri cu o serie de patrologi/patristicieni europeni și nu numai, cu care am avut bucuria să lucrez, ori să corespondez în ultimii zece ani, în diverse împrejurări. Cartea are o semnificație obiectivă și una subiectivă. Subiectiv, ea împlinește visul unui adolescent viețuind într-o Antihiperboree comunistă la umbra exegezelor hrisostomiene care l-au lecuit definitiv și irevocabil de vacuitatea unei discipline la modă pe atunci, teoria literară. Acesta este primul câștig, enorm, în ochii mei de acum, pe acre l-am avut de pe urma frecventării Părinților: dezvățarea de neesențialul pedant înscris într-o programă școlară calchiată după modelul ateizant occidental.

...

Semnificația obiectivă a acestui volum de collationes o prleungește într-o bună măsură pe cea subiectivă. Cum s-a înțeles, cartea rezumă un itinerar intelectual și spiritual de zece ani de zile, prin diverse peisaje patristice europene. Dar acest traseu devine de interes public în măsura în care fiecare cititor potențial îi poate reparcurge etapele și intra în rezonanță cu povestea depănată de unul sau altul dintre protagoniști.

Cristian Bădiliță

  1. Frumoasă scris de Mariana la data 25.08.2021
    Valoarea generală a produsului

    O carte scrisă de un autor român foarte bun!

Scrie propria ta recenzie

Cum evaluezi acest produs? *

Valoarea generală a produsului