0item(s)

Nu ai niciun produs în coșul de cumpărături

Product was successfully added to your shopping cart.
  • REFORMA - LUTHER: Scrieri, volumul 2 REFORMA - LUTHER: Scrieri, volumul 2

REFORMA - LUTHER: Scrieri, volumul 2

COLECȚIA: Reforma

AUTOR: Martin Luther

Fii primul care evaluează acest produs.

50,00 lei
Preț în valută
USD: 10.88
EUR: 10.32

Disponibilitate: Stoc limitat

Colecție Reforma
Titlu original Luther
Traducere de Petru Forna
Nr. pagini 346
ISBN 978-9733-9212-78-6
Editură Logos
Format 16 x 23 cm
Copertă hardcover
Volum 2

Detalii

Acest al doilea volum din Colecţia Reforma continuă să ofere cititorilor din România posibilitatea de a lectura, în limba lor, scrierile esenţiale ale lui Martin Luther care au stat la baza Reformei. Dacă primul volum cuprindea patru lucrări fundamentale pentru direcţia gîndirii reformatorului german, critice pentru declanşarea Reformei, în prezentul volum sînt incluse opt lucrări care vizează în principal relaţia dintre schimbarea de mentalitate adusă de Reformă şi implicaţiile sociale ale acesteia. Luther şi-a pus întrebarea: "Ce consecinţe practice va avea învăţătura despre justificarea credinciosului prin credinţă?" Răspunsul s-a conturat în seria amplă de lucrări etice şi spirituale referitoare la viaţa socială şi bisericească, din care s-a selectat materialul acestui volum.

 

  • o traducere superbă, realizată de prof. dr. Petru Forna de la Facultatea de Litere, Universitatea "Babeş Bolyai" din Cluj-Napoca, specialist în istoria limbii germane şi în literatura germană veche şi medie;
  • include O predică despre căsătorie;
  • printre altele include temele: Patimile lui Hristos, Dacă şi soldaţii pot fi mîntuiţi.

Dr. Martin Luther (1483-1546); născut în Eisleben, Germania, devine călugar în 1505 şi preot în 1507; din 1508 este profesor la Universitatea din Wittenberg; în 1517 afişează Cele nouăzeci şi cinci de teze; este excomunicat în 1520, iar în 1521, chemat la Dieta din Worms; între 1521-1534 traduce Biblia în limba germană, traducere care rămîne pînă în zilele noastre cea mai cunoscută în această limbă.

Scrie propria ta recenzie

Cum evaluezi acest produs? *

Valoarea generală a produsului