0item(s)

Nu ai niciun produs în coșul de cumpărături

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Credința evreiască într-o lume schimbătoare Credința evreiască într-o lume schimbătoare

Credința evreiască într-o lume schimbătoare

AUTOR: Raphael Shuchat

Fii primul care evaluează acest produs.

37,00 lei
Preț în valută
USD: 8.05
EUR: 7.64

Disponibilitate: Stoc limitat

Titlu original Jewish Faith in a Changing World: A Modern Introduction to the World and Ideas of Classical Jewish Philosophy
Traducere de Diana Medan
An apariție 2016
Nr. pagini 366
ISBN 978-973-630-343-2
Editură Hasefer
Format 14,5 x 20,5 cm
Copertă paperback

Detalii

„Calea întrebărilor, a căutării unor motivaţii şi explicaţii logice este drumul urmat de marile personalităţi rabinice de-a lungul a peste o mie de ani.

Fără frică, ei au pus cele mai intime şi mai „jenante" întrebări despre fiecare detaliu al vieţii şi al credinţelor evreieşti, ca să pătrundă înţelesurile adânci din spatele acestora. (...)

Este adevărat că iudaismul solicită respectarea datinilor chiar şi atunci când nu există încă o deplină înţelegerea a lor; dar, în toate sensurile, înţelegerea este calea ideală. (...)

Inţelegerea nu înseamnă doar a cunoaşte de ce Dumnezeu a dat Tora, ci şi ce înseamnă aceasta pentru mine. Dacă eu pot să găsesc un înţeles vieţii mele, să mă fac pe mine însumi şi mediul meu social un pic mai bun, atunci înseamnă că am dobândit ceva de valoare. (...)

Gladiatori în această arenă intelectuală au fost unii dintre cei mai mari învăţaţi pe care i-a avut vreodată poporul evreu, încă din perioada celui de al doilea Templu."

Autorul Rabinul dr. Raphael Shuchat este lector în filozofie iudaică la Universitatea Bar-llan, Israel, şi cercetător la Universitatea Ariel, Israel. A publicat 5 cărţi şi peste 40 de articole în domeniul filozofiei iudaice şi al misticismului. „Cartea doctorului Raphael Shuchat este o introducere superbă în iudaism, pe care îl prezintă în toată varietatea lui." -- Moshe Idel

Scrie propria ta recenzie

Cum evaluezi acest produs? *

Valoarea generală a produsului